Saknas julstämningen? Behöver du hjälp att slå in dina julklappar? Några presenter kvar att fixa? Julgodiset ogjort?
Välkommen den 19 december kl 14-19 och den 20 december kl 11-16 till Sjöfartsmuseet i Onsala.

JULAKUTEN fixar det sista stöket med dig. .
Och det bästa av allt – du kommer att göra en insats för skolbarnen i Akerate i norra Marocko då Julakuten stöder samhällsbyggarprojektet Common Ground.
Alla insamlade medel går till skollunch till Akerate-skolan för att det möjliggör utbildning.

– Julmusik med Glennartz, Åsa & Ulf Nomark med flera
– Julklappsinslagning
– Var kreativ i julklapps-skaparverkstad med betong med återbrukskonstnären Åsa Holmén
– Jultomte för barnen (och vuxna för den delen )
– Julfika och julmys
– Delta i teckningstävling och globala kampanjen #commongroundhand
– Utställning och försäljning av Vilostradas marockanska hantverk

our whole village akerate common ground instagram morocco common_ground_vilostradavilostrada akerate school marocko chefchaouen dardara jaber el hababi

I norra Marocko, i byn Akerate, gör Vilostrada, byns invånare och globala samarbetspartners samhällsbyggarprojektet Common Ground (i en ideell förening). Vi lär ut entreprenörskap och innovation, lär om varandras kulturer, skapar hållbara och på sikt självförsörjande verksamheter. Ditt bidrag stöttar skolan i Akerate som har 60 barn. Där bygger vi just nu tillgång rinnande vatten. Vi jobbar ockå för att alla barn ska få skollunch då det möliggör utbildning.
Vi har också introducerat mobilt lärande och börjat bygga globala vänskapsband via Skype Classroom och teckningar. Följ vårt arbete och bidra gärna du med:

Julakuten görs i nära samarbete med vänner och företagarkollegor. Dessa individer och företag gör Common Ground möjligt genom att de delar sina kunskaper och sin tid. Här berättar de varför:

Åsa Holmen porträtt

åh!_logo

Att bidra till ett projekt som hjälper barn att få utbildning och att utvecklas gör gott för både mig, barnen & världen. Common Ground drivs med så mycket kärlek, entusiasm och energi så det känns fantastiskt att vara med. Jag reser till Akerate-skolan i Marocko i januari 2015 och träffar barnen vilket ger en extra stark anknytning”, säger Åsa Holmén, ÅH betong och återbruksdesign.

 

common ground vilostrada eirin persson victoria joakim ahlenklippalogo_vi_formar_textileprint

“Vi tror på samverkan mellan människor. Julakuten bär med sig glädje. Vi har ett gemensamt ansvar för vår planet och våra barn. Common Ground är för oss ett projekt med stor passion för att hitta gemenskap och lösningar så vi tillsammans kan jobba mot en bättre värld för alla”, säger Eirin Persson, Klippa.

bild_193_fs

unå musik logga mellan mörk gråblå

 

“Common Ground känns härligt att supporta eftersom vi känner Victoria och Joakim Ahlén som driver projektet personligen och vet att de motiveras av kärlek och en vilja att förändra världen och att pengarna verkligen kommer till konkret nytta”, säger Ulf Nomark.

familjen ahlen joakim victoria vilostrada Logo_vilostrada

“Våra barn visade oss vägen till första mötet med skolbarnen och byn Akerate. För ett år sedan var vi alla fyra där första gången på juldagen. Maj gav bort sina stövlar till en liten kille som stod med blöta fötter och Lucas gav bort sin julklapp, en fotboll, till alla barnen i skolan. Vi bygger broar till en hållbar framtid och lär ut där vi står om entreprenörskap och innovation. En gemensam resa som vi gör med dig.

Vårt företag Vilostrada handlar rättvist med hantverkare i närregionen. Varje köp möjliggör deras och vårt gemensamma arbete med hållbara affärer där minst 10% går oavkortat till Common Ground. Vi lägger också ner otaliga oräknade timmar i ideell kraft med att driva allt arbete. Tack för ditt stöd.” – Victoria och Joakim Ahlén, grundare Vilostrada och Common Ground.