PRESSMEDDELANDE

”Vi lämnade våra jobb och allt vi hade i Sverige för att leva livet som vi lärde. Vi är en familj som älskar barn, livet och är samhällsentreprenörer men vi behövde en förändring. Vi byggde upp ett nytt liv med företaget Vilostrada och nu kan vi leva passionerat. ”- Victoria Ahlén

Vilostradas vision – Kärlek, hållbarhet, framtid

Att stötta den nordafrikanska samhället genom entreprenörskap och att involvera samhället i hållbara affärsmöjligheter. Älska det du jobbar med och människorna runt dig. Lev hållbart. Målet är nått med en vision om en ljus framtid genom utbildning för alla barn, vår gemensamma framtid.

Ett Skypesamtal bjöd på magi klassrummet och förändrade våra liv

”På åtta månader har mitt livs fokus förändrats från att som digital konsult lära ut till sociala medier till företag, analysera, skapa kampanjer i Göteborg till att nu berätta en historia om framtiden, vår gemensamma framtid. Glädjen i ögonblicket vill jag dela med min man och jag lyfter mobilen och ringer ett Skype-samtal till Spanien från Marocko. Han dyker upp på skärmen och jag vinkar. Runt omkring mig blir det alldeles tyst. Knappnålstyst likt det utrymme som skapas när en magiker säger får jag be om tystnad, största möjliga tystnad. Jag inser att det är det att han syns i rutan som gör att allt i klassrummet avstannar. Barnen känner igen honom från ett möte i december. Jag berättar kort på knagglig franska att det här är Skype, ett videosamtal där vi just nu pratar med min man i Frigiliana, Spanien. Just det här är kärnan, det är enkelt för dig och mig. Magi för de marockanska skolbarnen.” – Victoria Ahlén

Vår första bok Vilostrada berättar historien

Den visualiserar livet i norra Marocko och vår resa när vi bygger ett samhällsentreprenöriellt företag. Vilostrada skapar hållbara affärsmodeller in handelsregioner genom att sätta samhällsnyttan först, involvera det lokala samhället. Tillsammans, skapar vi fler möjligheter för döttrar och sönder, vår gemensamma framtid. Vi skapar digitala kontaktytor till hela världen, ett nätverk som ger tillgång till kunskap men också till nödvändigheter som rent vatten, elektricitet och skollunch.

Vilostradas webshop möjliggör Akerate och närliggande byar att nå världen med sina produkter, deras historier och skapar hållbara affärsmöjligheter för ett bättre liv och utbildning för alla barn. Minst 10 % av alla intäkter i webshopen går direkt till skolprojektet.

Alla bilder och hantverk i boken är till salu. Du kan direkt stödja vårt arbete och hjälpa 60 barn genom Akerate skolprojektet, #helloakerate.

Vilostrada’s första insats mot samhällsutvecklingen i Akerate, Morocco

Elektricitet och ljus var installerat i alla klassrum i Akerate i mars 2014. Vårt nästa mål ar att skapa digitala kontaktytor med världen och tillgång till kunskap. Vilostrada är ett livsstilsvarumärke, ett samhällsentreprenöriellt företag som säljer rättvist handlade marockansk inredning. Vi skapar hållbara affärsmodeller och driver projekt som gynnar samhället, stödjer vår framtiden i Marocko, vi lär våra barn hållbarhet. Vårt mål är att skapa ett bättre liv för de människor, hantverkare, skolbarnen och deras familjer.

Just nu håller vi på att arbeta fram ett projekt med ett långsiktigt engagemang med skandinaviska orter, entreprenörer och skolbarn. Vi gör ett första avstamp i vår gamla hemort Onsala den 1-3 juli med föreläsningar, utställning och aktiviteter och fortsätter till Åland i augusti innan vi återvänder hem till Spanien i augusti. I höst reser vi till Akerate, Marocko, och arbetet fortsätter.

Presskontakt, grundare Vilostrada

Victoria Ahlén: 0704 07 09 55, victoria.ahlen@gmail.com
@victoriaahlen
Skype victoria.ahlen

https://www.vilostrada.com
https://www.facebook.com/vilostrada
Event i Onsala 1-3 juli #viva https://www.vilostrada.com/viva